Qualcomm Presenteert Efficiënte Snapdragon-chip Voor Wearables

Snapdragon Wear 1100Qualcomm heeft tijdens de Computex een nieuwe chip gepresenteerd die speciaal is ontworpen voor wearables. De Snapdragon Wear 1100 is gemaakt voor kleine wearables met kleine accu’s.

Qualcomm, de grootste chip-fabrikant voor Android-smartphones heeft zojuist een nieuwe chip gepresenteerd die speciaal is ontworpen voor wearables. De Snapdragon Wear 1100 is gericht op efficiëntie. De chip is niet zo krachtig als andere chips, maar is kleiner en energiezuinig. De chip is hierdoor vooral geschikt voor simpele fitness trackers. De Snapdragon Wear 1100 is 45 procent kleiner dan de veelgebruikte QSC6270 chipset.

Volgens Qualcomm moet de nieuwe chip zorgen voor een standaard accuduur van maar liefst zeven dagen, zelfs als de wearable is voorzien van een normaal scherm. Dankzij een speciale “Power Save Mode” verbruiken wearables minder energie als ze niet gebruikt worden. De Snapdragon Wear 1100 heeft een geïntegreerde LTE/3G modem en ondersteuning voor Bluetooth en WiFi. Dankzij Qualcomm’s iZat technologie kunnen fabrikanten zeer accuraat de locatie van de wearable bepalen.

Vanaf begin volgend jaar verschijnen de eerste smartwatches en fitness trackers op de markt die zijn voorzien van een Snapdragon Wear 1100-chip.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.