Bluetooth 5 Komt Eind Dit Jaar Uit

bluetooth5Bluetooth 5, de nieuwste versie van Bluetooth komt eind 2016 of begin 2017 uit. Bluetooth 5 is vooral gericht op Internet of Things (IoT) en heeft een vier keer zo groot bereik als de huidige versie van Bluetooth.

Naast het groter bereik moet de dataoverdracht tot maar liefst acht keer sneller werken. Dit heeft de Bluetooth Special Interest Group (SIG) bekendgemaakt. Met de verbeterde verzendcapaciteit zullen de gegevens die worden overgedragen intelligenter zijn, aldus de werkgroep. Dit zal de manier waarop Bluetooth-apparaten informatie doorgeven herdefiniëren, waarbij een overgang te zien zal zijn naar een verbindingsloze “IoT”.

“Bluetooth 5 zal de manier waarop mensen het IoT ervaren transformeren door het om te vormen tot iets dat eenvoudig en naadloos om hen heen gebeurt”, aldus de topman Mark Powell. “Een toenemend operationeel bereik maakt connecties mogelijk met IoT-apparaten die veel verder reiken dat de muren van een gemiddelde woning, terwijl de toenemende snelheid leidt tot snellere dataoverdracht en software-updates voor apparaten.”

Volgens Powell zijn er momenteel 8,2 miljard Bluetooth-producten in gebruik. Bluetooth 5 moet er toe leiden dat Bluetooth in 2020 in meer dan een derde van de IoT-apparaten aanwezig is.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.