Lenovo Toont Concurrent Van Google Glass Bril

lenovo google glassDe Chinese fabrikant, Lenovo heeft tijdens een presentatie van het NBD platform, “een systeem voor verbonden apparaten”, een Google Glass rivaal aangekondigd. Deze slimme bril lijkt erg veel op de bril van Google, maar komt met een extra grote accu dat de gebruiker achter om zijn nek draagt.

Draagbare technologie wordt steeds populairder, maar “slimme” brillen worden nog niet zo veel gebruikt. De meest bekende bril is de Google Glass, maar deze is erg duur en slechts beperkt beschikbaar. Toch waagt Lenovo ook een gokje en heeft het een rivaal van de Google Glass laten zien.

Bij de slimme bril van Lenovo lijkt het Chinese bedrijf één van de problemen die voorkomt bij de Google Glass te hebben opgelost. De bril komt namelijk met een extra grote accu die de gebruiker achter om zijn nek draagt.

De bril is slechts een prototype en een naam van de bril of een adviesprijs zijn dan ook nog niet bekend. Lenovo heeft laten weten dat het de hulp van andere bedrijven nodig heeft om de toekomst van een “internet of things” te kunnen realiseren. “Op dit moment zijn er te veel soorten apparaten die je kunt ontwikkelen voor ‘het internet of things’. Het is te veel omvattend. Geen enkel bedrijf kan het allemaal doen”, aldus Lenovo topman Chen Xudong.

“Internet of things” is een idee om alle apparaten om ons heen met elkaar te verbinden via het internet. Het probleem is echter dat veel apparaten op een ander besturingssysteem draaien. Dit probleem hoopt Lenovo op te lossen met het NBD platform.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.