“Beter Om Smartphone Niet In Bed Te Gebruiken”

Transient smartphone blindness smartphone gebruikVeel mensen gebruiken de smartphone nog even snel voor het slapen gaan. Met één oog kijken naar het scherm in het donker is echter geen goed idee, zo schrijft The New England Journal of Medicine. Met één oog kijken naar het scherm van je smartphone kan namelijk zorgen voor tijdelijk verlies van zicht.

Het kijken met één oog naar het scherm van je smartphone komt vaak voor als je op je zij ligt. Eén oog ligt dan op een kussen, terwijl je met het ander oog kijkt naar het scherm. Wanneer je vervolgens opstaat, bestaat de mogelijkheid dat het zicht wegvalt in het oog dat naar het scherm keek. Dit effect is het gevolg nadat het oog zich aanpast aan een verlichte omgeving – het smartphonescherm – en vervolgens naar een verder donkere omgeving.

Het aanpassen van het oog kan soms enkele minuten tot wel een kwartier duren, waardoor mensen zich gedesoriënteerd kunnen voelen of soms het gevoel krijgen dat er iets ergers aan de hand is, zoals een beroerte. “Transient smartphone blindness” is echter een relatief onschuldig fenomeen.

Tijdelijk blindheid door smartphonegebruik is niks nieuws, maar kwam onlangs in het nieuws nadat twee vrouwen in het Verenigd Koninkrijk naar de dokter gingen, omdat ze dachten dat er iets ergs aan de hand was. Een dokter kwam al snel tot de conclusie dat beide vrouwen last hadden van “Transient smartphone blindness“.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.