LG G5 Verkoop Valt Tegen

LG G5De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft laten weten dat de verkoop van de G5, LG’s nieuwste vlaggenschip, tegenvalt. LG kan de concurrentie met Samsung en Apple niet aan en zal daarom zijn mobiele divisie herstructureren in de hoop weer succesvoller te worden.

LG bracht de LG G5 eind april wereldwijd uit. De smartphone kreeg veel aandacht, omdat het mogelijk is om de smartphone uit te breiden met hardware-modules. Ook beschikt de LG G5 over een vervangbare accu, iets dat we de laatste tijd niet vaak meer tegenkomen bij flagship-toestellen. LG verwachte ongeveer 3 miljoen toestellen per kwartaal te verkopen, maar dit lukt niet.

LG G5

Analisten voorspellen dat in het tweede kwartaal van dit jaar 2,2 miljoen LG G5-toestellen over de toonbank zijn gegaan. Dit is een leuk nummer, maar niet genoeg om de verwachtingen van LG waar te maken. Het teleurstellende resultaat is onder andere een gevolg van een minder grote marketingcampagne dan concurrerende merken. Ook zijn veel “techjournalisten” niet al te positief omdat de LG G5 net zo veel kost als de Samsung Galaxy S7, maar op veel vlakken niet zo goed is. Verder worden goed geprijsde toestellen zoals de OnePlus 3 steeds populairder. In een statement aan de KoreaTimes zegt LG “LG Electronics’ latest flagship G5 smartphone failed to generate sales.

LG wil nu zijn mobiele divisie reorganiseren en zich meer focussen op de smartphoneverkopen buiten Azië. De mobiele divisie van LG maakt al vier kwartalen op rij verlies. En met de steeds sterker groeiende concurrentie is het maar de vraag of LG weer zwarte cijfers kan noteren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.