Dell Stopt Met Maken Android-toestellen

Dell Venue Android tabletDell geeft Android per direct op, waardoor er een einde komt aan de Venue-tablets. Inplaats daarvan gaat de fabrikant zich focussen op het maken van 2-in-1 toestellen met Windows. 

De afgelopen jaren heeft Dell verschillende Android-tablets op de markt gebracht, maar een groot succes zijn deze tablets nooit geworden. Ook heeft de fabrikant deze tablets nooit uitgebracht in Nederland. Dell zegt dat de oververzadigde tablet-markt last heeft van een krimpende vraag, waardoor de fabrikant heeft besloten om geen energie meer te steken in het maken van Android-tablets. Dell gaat zich inplaats daarvan focussen op 2-in-1-machines die op Windows draaien. Deze machines hebben volgens Dell de kracht van een laptop en kunnen indien gewenst ook als tablet worden gebruikt. Ideaal voor het bedrijfsleven, een doelgroep waar Dell zich vooral op zicht.

Dell gaat dus stoppen met de productie van de Venue 7, 8 en 10 tablets. Deze tablets waren mede door het strakke en dunne ontwerp, goede hardware en een kale versie van Android 5.0 best interessant. De bestaande Android tablets krijgen ook geen update meer naar een nieuwere Android-versie.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.