Refurbished Telefoon Soms Duurder Dan Nieuwe Telefoon

Refurbished-smartphonesPrijzen van opgeknapte tweedehands telefoons verschillen enorm en soms zijn dergelijk toestellen zelfs zo duur dat het beter is om een nieuwe aan te schaffen. Dit blijk uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond keek naar de prijzen van 14 opgeknapte tweedehands iPhones, Sony Xperia- en Samsung Galaxy-modellen bij 20 verschillende aanbieders. Uit het onderzoek bleek dat prijzen van de 16GB iPhone 6s uiteen lopen van 580 tot 760 euro. Gemiddeld besparen consumenten ongeveer 12 procent op de laagste nieuwprijs als ze een refurbished toestel kopen. Vooral bij dure toestellen is het interessant om een refurbished tweedehands toestel te kopen, aangezien het voordeel dan al snel kan oplopen tot 100 euro.

In sommige gevallen verkochten de tweedehands aanbieders echter refurbished telefoons voor meer dan de prijs van een nieuwe telefoon. Verder bleek dat veel van de gekochte refurbished toestellen niet voldeden aan de eisen die consumenten stellen. Zo werkte de powerknop bijvoorbeeld niet goed of was de accu slecht.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.