BlackBerry Stopt Productie BlackBerry Classic

Blackberry-Classic-Q20BlackBerry doet zijn best om weer een naam te maken op de smartphonemarkt, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. Met name de BlackBerry Classic verkoopt niet goed, waardoor de fabrikant heeft besloten de productie van dit toestel te stoppen.

De BlackBerry Classic is uitgerust met een qwerty-toetsenbord en een 3,5-inch aanraakscherm. Het uiterlijk heeft veel weg van de oudere smartphones zoals de BlackBerry Bold. De BlackBerry Classic was echter niet het toestel waar de consument op zat te wachten en de verkoopcijfers vielen dan ook tegen. Ralph Fini, de operationeel directeur van BlackBerry heeft nu via een blogpost aangekondigd dat BlackBerry zal stoppen met de productie van de smartphone. omdat het Canadese bedrijf “het portfolio blijft updaten en blijft innoveren.

BlackBerry was voor de introductie van Android een zeer grote naam op de smartphonemarkt, maar dit veranderde snel na het succes van Android. Inmiddels brengt ook BlackBerry smartphones op de markt die draaien op Android inplaats van Blackberry’s eigen Blackberry 10, maar deze kunnen nog niet concurreren met de toestellen van bedrijven als Samsung.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.