BlackBerry “Het [fysieke] Toetsenbord Gaat Voorlopig Nergens Heen”

BlackBerry_PrivEerder deze week schreven we dat BlackBerry de BlackBerry Classic, die is voorzien van een fysiek toetsenbord, uit de productie zal halen vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Toch laat BlackBerry nu weten dat smartphones met fysieke toetsenborden voorlopig niet verdwijnen.

Alex Thurber, hoofd van BlackBerry’s verkoopdivisie, zegt op Twitter het volgende. “Het [fysieke] toetsenbord gaat voorlopig nergens heen.” De consument hoeft volgens hem niet te vrezen dat BlackBerry zal stoppen met de productie van smartphones met een fysiek qwerty-toetsenbord.

Op dit moment zijn onder andere de BlackBerry Priv en de BlackBerry Passport nog gewoon verkrijgbaar, beide toestellen beschikken over een fysiek toetsenbord. De BlackBerry Priv draait op Android en de BlackBerry Passport draait op het BlackBerry 10-besturingssysteem.

Alex Thurber heeft zelf geen informatie over nieuwe toestellen vrijgegeven, maar volgens de geruchten werkt BlackBerry momenteel aan drie nieuwe toestellen. Eén van deze toestellen staat intern bekend als de “Mercury” en beschikt volgens de geruchten over een fysiek toetsenbord. Dit toestel zou veel weghebben van de BlackBerry Priv, maar inplaats van een uitschuifbaar toetsenbord zit het toetsenbord bij de Mercury gewoon onder het “4,5-inch” scherm. De smartphone beschikt verder waarschijnlijk over 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte, een 18 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant.

De andere twee toestellen waar BlackBerry momenteel aan zou werken heten intern BlackBerry Neon en Argon. De BlackBerry Neon draait op Android en zal op korte termijn al op de markt verschijnen. Qua specificaties is de smartphone te vergelijken met een goede mid-range smartphone. De Argon is volgens de geruchten een high-end smartphone die onder andere beschikt over een 5,5-inch QHD-display en een Qualcomm Snapdragon 820-chipset. Ook dit toestel draait op Android.

via [smartphone.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.