Persrenders Nokia P1 Opgedoken

Nokia P1Op het internet is een render opgedoken van de Nokia P1. Dit is waarschijnlijk een internationale variant van de Sharp Aquos P1.

Vorige maand sloot Nokia met verschillende smartphonefabrikanten een deal zodat deze bedrijven smartphones op de markt kunnen brengen onder de Nokia merknaam. Hierdoor kunnen de fabrikanten de Nokia logo dus plaatsen op een smartphone, maar dit staat niet meer garant voor de kwaliteit of waardes van het bedrijf. Dit is simpel gezegd een makkelijke manier voor Nokia om meer winst te maken in een periode waarin de groei binnen de smartphonemarkt snel afneemt.

Onder andere het bekende Chinese bedrijf Foxconn en het nieuwe Finse bedrijf HMD gaan de naam Nokia licenseren. HMD kocht onlangs nog een groot aantal patenten over van Nokia, waardoor HMD ook wel Nokia 2.0 wordt genoemd. Wat het nieuwe bedrijf precies met de merknaam wil doen is echter nog niet bekend.

De Nokia P1 wordt ontwikkeld door InFocus/Sharp, dat nu in handen is van Foxconn. Volgens de geruchten is de Nokia P1 een internationale versie van de Sharp Aquos P1 en heeft de smartphone dunne randen met nette specificaties. De smartphone komt op de markt in de kleuren blauw en zalmroze. Over de exacte specificaties is niks bekend. Ook de adviesprijs is nog niet gelekt. De Sharp Aqous P1 (zie afbeelding hieronder) beschikt echter over een 5,3-inch display, een Snapdragon 820 processor en 3GB werkgeheugen. Dergelijke hardware zien we normaal gesproken alleen in high-end toestellen.

sharp_aquos_p1

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.