Dit Jaar 175 Nieuwe Smartphones Uitgebracht In Nederland

SmartphonesOndanks dat de groei van de smartphonemarkt in 2015 is vertraagd, verschijnen er wekelijks nieuwe smartphones op de markt. In Nederland zijn het afgelopen jaar maar liefst 175 verschillende smartphones uitgebracht.

Dit blijkt uit details van GSMinfo.nl. De 175 toestellen zijn afkomstig van 32 verschillende smartphonemerken zoals Samsung, Apple en LG, maar ook van onbekende merken als Kazam, iDroid en Wiko. Prijzen van de toestellen variëren van 52 euro (de Archos 35b Titanium) tot 859 euro (de iPhone 6S Plus). De gemiddelde prijs van de smartphones lag bij de lancering op 265 euro.

De meeste toestellen “99” hebben een adviesprijs van onder de 200 euro. 47 toestellen kregen bij de lancering een adviesprijs mee van tussen de 200 en 400 euro. De overige 29 toestellen hebben een adviesprijs van boven de 400 euro.

Ondanks dat de meeste toestellen een adviesprijs meekrijgen van onder de 400 euro, zijn deze toestellen het minst populair. 43 procent van alle verkochte smartphones zijn namelijk high-end toestellen, met een adviesprijs van boven de 400 euro.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.