WhatsApp Heeft 600 Miljoen Maandelijkse Actieve Gebruikers

WhatsAppSinds de overname van WhatsApp door Facebook is de chat-dienst flink gegroeid. Zo meldt Jan Koum dat er momenteel 600 miljoen gebruikers zijn die minstens 1 keer per maand een WhatsApp-bericht sturen.

Het is interessant om te zien dat WhatsApp nog steeds flink groeit, omdat er na de overname door Facebook veel mensen bang waren dat hun privacy niet meer zou worden gerespecteerd. Veel mensen lieten dan ook weten over te stappen op andere chat-alternatieven zoals Telegram. Waarschijnlijk zijn veel mensen toch weer terug gestapt naar WhatsApp omdat er nog te veel contactpersonen niet zijn overgestapt naar een nieuwe chat-dienst.

In april liet Jan Koum al weten dat er 500 miljoen actieve gebruikers waren en daar zijn in 4 maanden tijd dus nog eens 100 miljoen bijgekomen. WhatsApp is echter niet meer de enige populaire chat dienst. Zo heeft de Chinese WeChat wereldwijd al 600 miljoen gebruikers, de Japanse chat-app Line heeft al 400 miljoen gebruikers en de extra beveiligde chat-dienst Telegram heeft al 35 miljoen gebruikers.

via [NOS]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.