Qualcomm Verwacht Nog Dit Jaar Toestellen Met 4G-snelheid Van Boven De 1Gbit/s

qualcomm snapdragonQualcomm heeft tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers laten weten dat er voor het einde van dit jaar toestellen op de markt zullen verschijnen die 4G-snelheden van boven de 1Gbit/s ondersteunen.

Qualcomm heeft niet bekendgemaakt over welke hardware deze toestellen zullen beschikken, maar de Snapdragon 820 en 821-chipsets in de huidige producten kunnen nog geen snelheden aan van boven de 600Mbit/s. Qualcomm zal dus vermoedelijk binnenkort een nieuwe chipset presenteren die wel overweg kan met deze hoge downloadsnelheid.

Fabrikanten zouden volgens de berichten al de eerste hardware hebben ontvangen om deze snelheden te kunnen testen, maar om 1Gbit/s te kunnen verwezenlijken moeten ook de telecomproviders wijzigingen doorvoeren aan het 4G-netwerk.

Telecomproviders moeten 4G gaan aanbieden via meer frequenties, zoals bijvoorbeeld de 5GHz- band waar ook WiFi actief is. Het is ook mogelijk dat providers een nieuwe frequentie gaan gebruiken, aangezien WiFi en 4G op dezelfde frequentie elkaar kunnen verstoren.

In de Benelux worden momenteel theoretische snelheden van tussen de 225 Mbit/s of 300 Mbit/s bereikt, omdat providers nog niet meer frequentieruimte hebben vrijgemaakt voor 4G. Bedrijven werken ondertussen gewoon door aan 5G, de opvolger van 4G. 5G moet over een aantal jaren de nieuwe standaard worden.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.