USB-C Poort OnePlus 3 Werkt Niet Goed Met Accessoires

OnePlus-3De OnePlus 3 beschikt over een USB-C aansluiting, maar deze aansluiting werkt niet goed met USB-C-accessoires. Dit blijkt uit een test van de website Gtrusted.

De voorganger van de OnePlus 3 bleek ook al niet goed om te gaan met accessoires en OnePlus lijkt hiervan niet te hebben geleerd. Volgens Gtrusted heeft de OnePlus 3 namelijk geen USB Host-ondersteuning. Hierdoor kan de smartphone niet overweg met USB-C-accessoires zoals bijvoorbeeld een USB-stick.

Dat de OnePlus 3 niet beschikt over USB Host-ondersteuning is opmerkelijk, aangezien de USB C-poort hier wel gewoon geschikt voor is. Ook wordt er niks gezegd in de specificatielijst van de smartphone over de aan- of afwezigheid van USB Host.

De beslissing van OnePlus om de OnePlus 3 niet te voorzien van USB Host-ondersteuning kan erg schadelijk zijn voor OnePlus. Bij de OnePlus 2 klaagden mensen namelijk ook al over dit zelfde probleem. Ook leverde OnePlus toen een USB-C-kabel die schade kan toedienen aan USB-C-apparaten die wel USB Host ondersteunen.

Google-technicus Benson Leung laat via Google+ duidelijk weten dat hij het niet eens is met het besluit van OnePlus. “OnePlus heeft simpelweg niet geleerd hoe het een goede telefoon moet bouwen. Mensen, vermijd OnePlus-smartphones als je een toestel wil dat wel werkt met accessoires in het snelgroeiende USB-C-tijdperk.” OnePlus heeft zelf nog niet gereageerd op de kwestie.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.