4G-problemen Na Nieuwste Update OnePlus 3

OnePlus 3 Soft GoldDe nieuwste software-update voor de OnePlus 3 lost enkele bugs op, maar brengt ook een lastige nieuwe bug met zich mee. Mensen met de nieuwste software klagen namelijk over een 4G-signaal dat na de update regelmatig uitvalt.

Op de fora van OnePlus duiken steeds meer klachten op van OnePlus 3-gebruikers die sinds de laatste update een slecht 4G-signaal hebben. De bugs in de voorgaande software zijn wel opgelost, maar deze zijn dus vervangen door een andere lastige bug.

De 4G-bug komt voor in OxygenOS 3.2.4, een update die 26MB groot is. De update moet onder andere de belkwaliteit verbeteren en een bug oplossen waardoor de smartphone spontaan opnieuw opstart.

Naast de 4G-bug, die de 4G-verbinding regelmatig omschakelt naar 3G of zelfs 2G is de autofocus van de selfiecamera nog altijd een probleem. Ook kunnen sommige consumenten Android Pay niet gebruiken.

Een aantal gebruikers hebben een oplossing gevonden voor de 4G-bug. Zo is het mogelijk om de OnePlus 3 handmatig in te stellen zodat de phablet alleen nog verbinding kan maken met het 4G lte-netwerk. Om dit te doen open je de telefoon-app en voer je de code *#*#4636#*#* in. Vervolgens kom je in “phone information” en klik je op “preferred network type“. Hier selecteer je “LTE only“. Hierna zal de OnePlus 3 alleen nog maar verbinding maken met snelle lte-netwerken. Uit reacties op het internet lijkt de oplossing helaas niet voor iedereen te werken.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.