“In 2017 Smartphones Met Dubbele Accu-capiciteit”

lithium accu smartphoneAmerikaanse onderzoekers claimen een technologie te hebben ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om accu’s te voorzien van twee keer zoveel mAh’s. De onderzoekers verwachten dat de eerste smartphones met een dergelijke accu in 2017 op de markt verschijnen.

We zien jaarlijks enorme verbeteringen van vrijwel alle onderdelen in een smartphone. De accu blijft echter al jaren vrijwel het zelfde. Dit is opmerkelijk aangezien de accu toch wel een van de belangrijkste onderdelen is. Gelukkig zitten onderzoekers niet stil en krijgen we de laatste tijd steeds vaker goed nieuws te horen over accu’s die razendsnel kunnen opladen en accu’s met een grotere capaciteit. Onderzoekers van het Amerikaanse MIT claimen nu een accu te hebben ontwikkeld die twee keer zoveel capaciteit heeft als een normale accu.

In een blogpost beschrijven de onderzoekers hoe de “Lithium Metal” accu werkt. Volgens de onderzoekers heeft de accu na 300 oplaadbeurten nog 80 procent van zijn capaciteit.

solidenergy-smartphone accu

De onderzoekers werken aan accu’s in verschillende groottes die kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld smartphones, drones en elektrische auto’s. De accu’s voor de drones moeten eind dit jaar al beschikbaar zijn, in 2017 zijn de accu’s voor smartphones klaar en in 2018 volgen de accu’s voor elektrische auto’s.

De afgelopen twee jaar hebben wij verschillende keren geschreven over bedrijven en onderzoekers die claimen verbeterde accu’s op de markt te brengen. Tot nu toe zien we, op snellere oplaadtechnieken na, echter nog weinig vooruitgang. Wij twijfelen dan ook nog of we in 2017 inderdaad al smartphones met een dubbele accucapaciteit te zien krijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.