“Samsung Gebruikt Geen Eigen Accu’s Meer Voor In Galaxy Note 7”

Samsung-Galaxy-Note-7-ontplofte-accuSamsung zal voor de toekomstige Galaxy Note 7 toestellen geen gebruik meer maken van Samsung’s eigen accu’s. Er bestaat namelijk een kleine kans dat deze accu’s ontploffen tijdens het opladen.

Eerder doken verschillende berichten op over Galaxy Note 7-toestellen waarvan de accu was ontploft terwijl de phablet aan de lader hing. Samsung heeft hierdoor de verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk gestopt en alle toestellen teruggeroepen. Samsung wil namelijk eerst alle accu’s vervangen met betrouwbare accu’s.

70 procent van de Galaxy Note 7 toestellen hebben een accu die afkomstig is van Samsung SDI. De overige 30 procent heeft een accu van de Chinese accumaker ATL. Bij de accu’s van ATL zijn geen problemen gevonden, maar bij de accu’s van Samsung bestaat wel een kleine kans dat de accu ontploft als de phablet aan de lader hangt.

Samsung heeft daarom besloten om helemaal geen eigen accu’s meer te gebruiken in de Galaxy Note 7, maar het is nog onduidelijk of ATL verantwoordelijk zal zijn voor de volle 100 procent. Volgens een schatting van Bloomberg kost de terugroepactie Samsung ongeveer 1 miljard dollar.

In Nederland ligt de Galaxy Note 7 nog niet in de winkel, waardoor wij ons geen zorgen hoeven te maken over de slechte accu’s. Wel moeten mensen die een bestelling hebben geplaatst langer wachten voordat ze de Galaxy Note 7 in ontvangst kunnen nemen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.