Samsung Beperkt Maximale Acculading Galaxy Note 7 Met Software-update

Samsung Galaxy Note 7Iedereen weet het intussen, een groot gedeelte van de Galaxy Note 7-toestellen is voorzien van een accu die kan ontploffen tijdens het opladen. Samsung heeft de verkoop van de phablets daarom gestopt en is een grote terugroepactie begonnen. Voor de personen die momenteel al wel in het bezit zijn van een Galaxy Note 7 met een gevaarlijke accu zal Samsung een software-update uitrollen.

Samsung heeft via een advertentie in de Zuid-Koreaanse krant bekendgemaakt dat de fabrikant een update zal uitrollen naar de Galaxy Note 7. Deze update moet ervoor zorgen dat de accu maar tot maximaal 60 procent kan worden opgeladen, zo schrijft persbureau AP. Wanneer Samsung zal beginnen met de uitrol van de update is niet bekend. Voordat de problemen met de accu’s opdoken was de Galaxy Note 7 ook verkrijgbaar in onder andere VS, Canada, Australië en Taiwan. In Europa lag de phablet echter nog niet in de winkel en de officiële lancering is dan ook uitgesteld totdat alle problemen zijn verholpen.

Samsung-Galaxy-Note-7-ontplofte-accu

Samsung heeft eerder alle 2,5 miljoen kopers van de Galaxy Note 7 gevraagd om de smartphone uit te zetten en in te ruilen voor een ander exemplaar of andere smartphone. Toch lijkt niet iedereen te luisteren en duiken er steeds meer berichten op over ontplofte Galaxy Note 7 accu’s.

De komende week zal Samsung in thuisland Zuid-Korea en in Singapore beginnen met het vervangen van de Galaxy Note 7-toestellen. Wanneer Samsung start in de andere landen is niet bekend. Analisten schatten dat het vervangen van de toestellen maar liefst 1 miljard dollar kost, alhoewel de reputatieschade mogelijk nog veel groter is.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.