Samsung My Knox Stopt En Gaat Verder In Secure Folder

Samsung-My-KnoxMy Knox is een beveiligde omgeving op Samsung-toestellen waarbij je persoonlijke en zakelijke gegevens apart kunt opslaan. My Knox zal echter stoppen in de huidige vorm. Samsung-toestellen met Android Nougat of hoger kunnen hun data versleuteld en beveiligd overzetten naar Secure Folder.

My Knox is een app die een beveiligde omgeving aanmaakt waar andere apps niet bij kunnen komen. Samsung lanceerde My Knox in 2014, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft nu via een mail laten weten dat de app niet meer beschikbaar zal zijn voor toestellen uit 2017. My Knox blijft werken, maar updates en nieuwe functies worden niet meer uitgerold.

Samsung geeft als advies om over te stappen op Secure Folder, een vergelijkbare app waarbij een privé en versleutelde omgeving wordt aangemaakt. Secure Folder is te downloaden in de Galaxy Apps store.

Om de data van My Knox over te zetten naar Secure Folder zul je eerst een backup moeten maken van My Knox. Dit doe je door naar “instellingen” -> “Backup en restore” te gaan. Vervolgens kun je de backup importeren in Secure Folder, via “instellingen” -> “backup en restore” -> “restore“.

Het is aan te raden om de gegevens gelijk over te zetten naar Secure Folder, aangezien verschillende Galaxy S7-gebruikers op Tweakers aangegeven dat My Knox verwijderd was na het ontvangen van een recente firmware-update. Hierdoor kunnen deze gebruikers geen backup meer maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.