Review Xtorm Wireless Power Bank 8000

Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000Xtorm is een Nederlands merk die al sinds 2008 power banks op de markt brengt met een mooi design, met grote capaciteit en extra functies. Vooral duurzaamheid en betaalbaarheid staan hoog in het vaandel. Met de Wireless Power Bank 8000 spelen ze in op de steeds grotere vraag naar draadloos opladen. Dit lichtgewicht apparaatje, met uitstekende capaciteit, kan je telefoon dus zonder kabel voorzien van nieuwe energie. In dit review lees je onze bevindingen.

Inhoud
Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000-review5
In het wit-oranje doosje ontdek je als eerste de Wireless Power Bank van Xtorm. Er is ook een handleiding meegeleverd. En natuurlijk een micro USB kabel. Om de power bank heen zit ook een kabel die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je telefoon op aan te sluiten.

Kwaliteit en design
Het uiterlijk komt erg overeen met de Power Bank Free met 15.000 mAh batterij. Aan de boven-, en onderkant is de power bank grijs. Daar tussen zit een witte rand. In de rand zit een oranje kabel verstopt waarmee je een telefoon of tablet kan opladen. Ook vindt je een viertal lampjes die aangeven hoe vol de power bank nog is. Tot slot zitten er twee USB-poorten in en een microUSB-poort. De bovenkant van de power bank is voorzien van de Qi draadloos opladen technologie. Ook heb je controle over het apparaat met de aan-, en uit-knop.

Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000-review4

Het geheel voelt stevig aan en lijkt van hoge kwaliteit. Het grijs-wit-oranje kleurenpalet zorgt voor een frisse uitstraling. De kabels zitten stevig in de USB-poorten, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze er onderweg zomaar uit vallen. Het mooie van deze poorten is dat je dus meerdere apparaten tegelijk kan opladen. De power bank is dan uiteraard sneller leeg. Maar drie smartphones opladen is geen probleem. De 8000 mAh zou de gemiddelde telefoon zo’n 3 keer op moeten kunnen laden.

Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000-review2

Toch kreeg ik een beetje het gevoel alsof er minder goed gelet is op de details. Zo is de aan-, uit-knop van plastic. Geen probleem perse, maar de eerdere genoemde power bank met 15.000 mAh capaciteit heeft een chiquere metalen knop. Het meest opvallende vond ik de tekst boven de USB-poorten. Die staat namelijk op de kop. Dit soort foutjes vind ik jammer, omdat alle andere aspecten prima voor elkaar zijn.

Draadloos opladen
De grootste troef van de Wireless Power Bank 8000 is natuurlijk het draadloos opladen. Je moet hiervoor een telefoon hebben die de Qi-standaard ondersteunt. Zo zijn onder andere de Google Nexus 5, enkele Nokia Lumia toestellen, en de Galaxy S7 geschikt voor draadloos opladen. Voor andere toestellen is een Qi-module nodig. Voor de LG G3 bijvoorbeeld is zo’n module vereist, maar een case met Qi functionaliteit kan ook een goed alternatief zijn.

Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000-review3

De werking is simpel. Je legt de telefoon over de power bank en drukt op de aan-knop. De indicatorlampjes gaan branden en vanaf dat moment wordt de telefoon opgeladen. Het voordeel van deze manier van laden is, dat je geen kabels hoeft mee te nemen. Vooral onderweg is dat handig. Bovendien, als je de telefoon nodig, kun je hem direct oppakken en gebruiken zonder dat er een kabel in de weg zit. Het opladen gaat wel langzamer. Ook is het minder praktisch om de telefoon te gebruiken en op te laden. Dat probleem heb je niet wanneer je via een kabel je telefoon oplaadt.

Ik wacht nog steeds op een betaalbaar alternatief waarbij er echt draadloos opgeladen kan worden. Op een afstandje dus, zodat ik desnoods m’n telefoon in m’n broekzak kan houden. Voorlopig blijft dat helaas nog een toekomstbeeld.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Wireless Power Bank 8000 is precies wat Xtorm voor ogen heeft met haar producten. Het is een innovatief, duurzaam, gebruiksvriendelijk  en betaalbaar apparaat. Innovatief vanwege de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden, al gaat dat langzamer dan de bekabelde methode. Bovendien kun je er nog twee extra apparaten tegelijk mee opladen.

Xtorm-Wireless-Power-Bank-8000-review1

Duurzaam vanwege de gebruikte materialen en het stevige design. Jammer alleen van de soms wat goedkope uitstraling (de aan-, uit-knop) en de tekst boven de USB-poorten die op de kop staat. Gebruiksvriendelijk vanwege het gemak waarmee je dit apparaat bedient. Het draadloos opladen vereist geen kennis, iedereen kan het doen.

En betaalbaar, want voor €69 haal je een power bank in huis met genoeg capaciteit om je telefoon meerdere keren op te laden, zelfs draadloos. De Wireless Power Bank 8000 van Xtorm biedt voor weinig geld een hoop functionaliteit. En daarmee is deze power bank zeker de moeite waard als je altijd al eens de mogelijkheid wilde hebben om je telefoon draadloos op te kunnen laden.

 Voordelen

  • geen gedoe me kabels
  • meerdere apparaten tegelijk opladen
  • mooi, strak design
  • hoge capaciteit

Nadelen

  • groot blok om mee te dragen
  • lagere capaciteit dan de iets kleinere Power Bank Free
  • schoonheidsfoutjes zoals plastic knop en tekst op de kop

Prijs: €69,- bij Xtorm

Meer info: over de Wireless Power Bank, of overige producten van Xtorm

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.