“Verkoop Galaxy Note 7 Waarschijnlijk Minder Succesvol Dan Galaxy Note 5”

Samsung Galaxy Note 7 blauwHet is goed mogelijk dat de verkoop van de Galaxy Note 7 minder succesvol zal zijn dan de verkoop van de Galaxy Note 5. De slechte verkoopcijfers zijn te danken aan de exploderende accu’s en de late lancering in Europa.

De Galaxy Note 7 werd bij de lancering erg goed ontvangen en leek op weg naar een groot succes. Totdat er in eens berichten opdoken over exploderende accu’s. Samsung heeft aangegeven dat dit inderdaad kan voorkomen bij een groot gedeelte van de toestellen, waarna de Zuid-Koreaanse fabrikant alle toestellen heeft teruggeroepen en de verkoop heeft gestopt.

Ondertussen is Samsung druk bezig om alle accu’s te vervangen met veilige accu’s en start de fabrikant binnenkort weer met de verkoop. Het is nu echter de vraag of mensen na alle negatieve berichten nog wel interesse hebben in de Galaxy Note 7.

Ook heeft de grootste concurrent Apple zojuist de iPhone 7 Plus gelanceerd. Dit is een groot probleem voor Samsung, aangezien Samsung juist met opzet de Galaxy Note 7 vroeger heeft uitgebracht om te voorkomen dat mensen de iPhone 7 Plus zouden kopen. Samsung’s tactiek om de Galaxy Note 7 vroeger op de markt te brengen pakt nu volledig anders uit.

Ondanks de positieve reviews en de zeer succesvolle eerste dagen van de Galaxy Note 7- lancering, verwachten analisten nu dat de Galaxy Note 7 nog maar zestig procent van de verkoopcijfers van de Galaxy Note 5 haalt. Dit is zeer weinig aangezien de Galaxy Note 5 niet eens in Europa is gelanceerd.

Onderzoekers van Baystreet schrijven: “In het beste geval zien consumenten dit als een terugroepactie van auto’s en wordt het snel vergeten, omdat de herziene auto’s daarna als veiliger worden gezien dan ooit. In het slechtste geval vergeet de consument het niet, zoals met de gebrekkige kwaliteit van Siri en Apple Maps

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.