Facebook Moet In Duitsland Stoppen Met Opslaan WhatsApp-gegevens

facebook whatsappEen privacywaakhond in Hamburg wil dat Facebook onmiddellijk stopt met het verzamelen van WhatsApp-gegevens van de 35 miljoen Duitsers die gebruik maken van de dienst.

In februari van 2014 nam Facebook de chat-dienst WhatsApp over voor 16 miljard dollar. In het begin hield het bedrijf de klantgegevens van de WhatsApp strikt gescheiden van Facebook, maar onlangs heeft Facebook de gebruiksvoorwaarden aangepast waardoor uitwisseling van gegevens mogelijk werd.

Volgens de Duitse privacywaakhond kan deze wijziging niet door de beugel. Twee jaar geleden beloofde Facebook nog dat de gegevens niet gedeeld zouden worden. Dat Facebook dit nu, zonder expliciete toestemming te vragen, in eens wel doet is strijdig met Duitse privacywetgeving.

In een reactie laat Facebook weten dat het bedrijf wel degelijk voldoet aan de Europese regels. “We zullen samenwerken met de privacy-autoriteit in Hamburg met als doel om vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen.

In Nederland wordt ook kritisch gekeken naar de nieuwe voorwaarden van Facebook. Onder andere Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) sprak er eerder deze maand zijn zorg over uit. De Autoriteit Persoonsgegevens ziet op dit moment echter nog geen reden om in actie te komen.

via [bndestem]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.