Vertraging Bij Ontwikkeling Android Wear 2.0

Android-Wear-smartwatchesGoogle is druk bezig met het ontwikkelen van Android Wear 2.0, maar het bedrijf heeft laten weten dat er vertraging is. Wel heeft Google zojuist een nieuwe Developer Preview uitgerold.

In versie 3 van de Android Wear 2.0 developer preview zien we dat Google de Play Store heeft toegevoegd aan het besturingssysteem. Hierdoor is het mogelijk om direct applicaties te installeren op de smartwatch. Gebruikers kunnen bladeren door populaire apps en een zoekopdracht uitvoeren in de Play Store-app. Zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd via spraakherkenning, typen, handschrift of een aantal voorgestelde zoektermen.

Het is vooral voor ontwikkelaars erg belangrijk dat de Play Store rechtstreeks vanaf de smartwatch te bekijken is. Op deze manier krijgen apps meer exposure en zullen meer mensen de apps gebruiken. Android Wear 2.0 is de eerste versie waarbij apps kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er een bijbehorende smartphone-app hoeft te zijn.

Android Wear 2.0 Play Store

Google brengt altijd eerst een aantal Developer Previews uit zodat ontwikkelaars de nieuwste versie van Android kunnen testen voordat deze naar het grote publiek zal worden uitgerold. Doordat Google veel feedback krijgt van deze ontwikkelaars heeft Google besloten om de developer preview te verlengen. Hierdoor zal Google meer developer previews uitrollen en zal het langer duren voordat de officiële versie van Android Wear 2.0 zal worden uitgebracht. Naar verwachting komt Android Wear 2.0 begin 2017, maar een exacte datum is niet bekend.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.