Google Heeft Daydream View, Google Home, en Google WiFi Aangekondigd

Google heeft tegelijk met de Pixel smartphones, ook een handjevol andere producten aangekondigd. Zo wil Google dat je geld uit gaat geven aan de Daydream View, Google Home en Google WiFi.

De Daydream View is een houder voor je Pixel smartphone, om vervolgens in virtual reality te kunnen gamen of video’s te bekijken. Je schuift de smartphone in de Daydream View en bevestigt het geheel aan je hoofd. Je kijkt nu door twee lenzen naar het beeldscherm van je smartphone. De meegeleverde controller wordt gebruikt om in games te navigeren en acties uit te voeren. De headset is gemaakt van zachte materialen om zo comfortabel mogelijk op je hoofd te zitten. De Daydream View komt in de kleuren snow, slate en crimson. Het apparaat komt in november op de markt en gaat ongeveer €69 kosten.

Met Google Home heb je controle over alle domotica in je huis. In dit apparaatje zit de Google Assistent. Hiermee kun je met je stem bijvoorbeeld agenda-afspraken maken, informatie over bepaalde onderwerpen opzoeken, of muziek af laten spelen. Met Google Home kun je dit vanaf de bank doen. Hij is in staat om alle Philips Hue producten aan te sturen, maar ook de producten van Nest, zoals bijvoorbeeld de Nest Cam en Nest Protect. Google Home moet in december uitkomen. Een euro-prijs is nog niet bekend, maar in de VS moet het apparaatje $129 gaan kosten.

Tot slot heeft Google ook nog de Google WiFi aan de wereld getoond. Hiermee versterk je je netwerk om overal in huis een even sterk bereik te hebben. Er zit een pauze-functie op om het netwerk tijdelijk uit te zetten. Je kunt meerdere apparaten koppelen voor optimaal bereik. Google WiFi ondersteund 2.4GHz en 5GHz en komt met een speciale app om het netwerk te beheren. Vooral het bedieningsgemak lijkt erg belangrijk. Wanneer de Google WiFi naar Nederland komt is niet bekend. In november komt het apparaatje in de VS op de markt voor $129.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.