18 Procent Winstdaling Vanwege Galaxy Note 7 Fiasco

SamsungSamsung noteerde in het afgelopen kwartaal een winstdaling van bijna 18 procent. Deze winstdaling is voor een groot deel te danken aan de accuproblemen van de Galaxy Note 7, waardoor de Zuid-Koreaanse fabrikant de phablet volledig van de markt heeft moeten halen.

In augustus van dit jaar lanceerde Samsung de Galaxy Note 7, maar deze is vanwege de accuproblemen weer van de markt gehaald. Er bestaat namelijk een kleine kans dat de phablet tijdens het opladen vlam vat. De productiekosten om de smartphone te maken zijn dus voor niks geweest en dit hakt flink in de totale winst van het bedrijf.

De smartphonetak van het bedrijf zette de kleinste kwartaalwinst neer sinds de lancering van de Galaxy-lijn meer dan zes jaar geleden. De operationele winst van het bedrijf daalde met 30 procent tot 5,2 biljoen won. De omzet zakte met 7 procent tot 47,8 biljoen won. Andere delen van Samsung, zoals bijvoorbeeld de schermentak, zijn wel stabiel. Dit compenseerden de dalende omzet van de smartphonetak.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *