Ook LG Ziet Winst Krimpen

LG-logoWe schreven eerder dat Samsung vanwege het fiasco met de Galaxy Note 7 een tegenvallende winst boekte, maar landgenoot LG doet het ook niet erg goed. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk minder winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van 2015.

LG heeft bekendgemaakt dat LG Mobile Communications in het afgelopen kwartaal 36,4 miljard Koreaanse won verlies boekte. Dit is ongeveer 350 miljoen euro. Dit verlies is te danken aan het herstructureren van de werkstructuur binnen het smartphonebedrijf en de tegenvallende verkoop van premium-toestellen.

In totaal maakte de mobiele tak van LG in het derde kwartaal een omzet van 2,5 biljoen won, omgerekend ongeveer 2,1 miljard euro. Dit is 23 procent minder dan in de zelfde periode vorig jaar.

LG boekte ondanks de slechte smartphonecijfers in totaal wel een winst van 283,2 miljard won, omgerekend 227 miljoen euro. Dat is slechts 3,7 procent minder dan in het derde kwartaal van 2015. Deze positieve cijfers zijn te danken aan de stijgende winst uit de verkoop van huishoudelijke apparatuur. Ook de televisietak maakte een winst van 306 miljoen euro.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.