Vanaf 2017 Gaat 75 Procent Van Het Internetverkeer Via Smartphones

smartphone-internetverbruikHet internetverbruik op smartphones is flink aan het groeien. In 2012 waren mobiele telefoons nog verantwoordelijk voor “slechts” 40 procent van het totale internetverkeer, maar in 2017 zal dit percentage groeien tot 75 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Zenith.

Volgens Zenith, dat jaarlijks een rapport uitbrengt over de advertentiemarkt, zal het mobiele internetverbruik in 2018 doorgroeien tot 79 procent. Toch groeit het mobiele verbruik minder snel dan het bedrijf aanvankelijk voorspelde. Het mobiele aandeel ligt dit jaar namelijk nog 3 procent lager dan vorig jaar voorspeld. In Spanje zijn mensen het meest mobiel. Hier is maar liefst 85 procent van het internetgebruik mobiel.

Zenith voorspeld ook dat er volgend jaar voor het eerst meer advertenties via de mobiel dan via de desktop worden bezocht. Het bedrijf verwacht over twee jaar een mobieleadvertentieomzet van 134 miljard dollar. Dit is meer dan de omzet van kranten, tijdschriften, bioscopen en reclameborden bij elkaar.

via [metronieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.