Vodafone Schrapt Roamingkosten En Introduceert Bellen Via 4G

Vodafone LogoVodafone heeft de roamingkosten in de EU voor Red-klanten afgeschaft. Ook is het voortaan mogelijk om te bellen via wifi en 4G.

De roamingkosten in de EU zullen vanaf 15 juni 2017 voor iedereen worden afgeschaft, maar Vodafone schrapt deze nu al. Klanten met een Red- of Black-abonnement kunnen in 40 landen, waaronder de hele Europese Unie, zonder extra kosten bellen. Mocht je databundel opraken dan kan je extra tegoed bijkopen die ook in de hele Europese Unie geldig is.

De nieuwe regels gelden voor iederen die een RED Essential, RED, RED Super of Black-abonnement afsluit of verlengt. Het is ook mogelijk om een ouder abonnement op te waarderen naar de nieuwe regels, door eenmalig 15 euro te betalen.

Naast de afgeschafte roamingkosten komt Vodafone ook met ‘Voice over LTE’. Hierdoor is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren over een 4G-verbinding of wifi verbinding. Deze manier van telefoneren is een stuk sneller en zorgt voor een betere geluidskwaliteit.

Op dit moment ondersteunen slecht een klein aantal smartphones bellen via 4G of wifi, waaronder de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. De Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge worden ook ondersteund, mits je over de Vodafone-variant van de smartphones beschikt.

via [smartphone.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.