Vine Keert Terug Als Losse Camera-app

vineTwitter is onlangs gestopt met Vine, maar de videodienst zal niet helemaal verdwijnen. Vine heeft namelijk bekendgemaakt dat ze in januari terugkeren als losse camera-app. Video’s die je maakt met de camera-app kun je online delen via Twitter of opslaan op je smartphone.

Twitter lanceerde Vine in 2013, met het concept om korte video’s van maximaal zes seconden te maken en te delen op Twitter. Vine trok helaas niet genoeg gebruikers, waarna Twitter een paar maanden geleden heeft besloten om te stoppen met de videodienst. Vine schrijft op haar eigen blog nu echter dat de dienst terug zal keren als Vine Camera; een app die je nog steeds korte video’s laat maken.

Het sociale gedeelte van Vine verdwijnt wel, maar het blijft mogelijk om korte video’s te delen via Twitter. Deze video’s kan je ook gewoon opslaan op het geheugen van je smartphone. Twitter zal proberen de huidige Vine-community over te halen naar de nieuwe app door “nieuwe manieren in te zetten om Vine-makers te volgen op Twitter“.

De Vine Camera-app komt in januari uit, maar zal niet als losse app in de Play Store verschijnen. Inplaats daarvan zal Vine de bestaande Vine-app aanpassen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.