Nieuw virus opgedoken

Het Amerikaanse bedrijf NQ Mobile, dat zich richt op veiligheid voor Android en Windows toestellen, heeft een nieuw virus ontdekt. Het gaat om UpdtBot. Dit virus heeft zich vermomd als een systeemupgrade en verspreidt zich via sms. Daarin staat een link naar het geïnfecteerde bestand. Als het virus op je smartphone staat, is het in staat om sms’jes te versturen, te bellen en om apps te installeren.

Volgens NQ Mobile zijn er zeker 160.000 Android-toestellen geïnfecteerd met UpdtBot. Het is onduidelijk wat besmette toestellen doen om het virus te verspreiden. Het lijkt erop dat het zich vooral richt op de Chinese markt. Er zijn ook nog geen signalen dat het al in Google Play is opgedoken.

Om te voorkomen dat je een virus binnenhaalt is het altijd verstandig om geen links in mails of sms’jes te volgen. Haal alleen apps binnen van een vertrouwde plek en kijk naar de reviews van andere gebruikers en naar de machtigingen van de app. Tot slot, hou je rekening in de gaten of daar nog opvallende bedragen tussen staan.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.