Google wil zich gaan richten op goedkope tablets

Google is erg enthousiast over tablets en dan vooral de goedkope budget-tablets. Google CEO Larry Page zei tijdens de presentie van de kwartaalcijfers: ‘Wij zijn trots op het succes van de de goedkopere tablets, die niet allemaal op volledige versie van Android draaien’. Page gelooft dat de goedkope tablets nog succesvoller worden in de toekomst en hij vindt het een belangrijk onderdeel waar ze zeker aandacht aan gaan besteden. Ook zei hij dat er al heel wat Android tablets te koop zijn en dat de concurrentie tussen de fabrikanten duidelijk zeer sterk is.

Als voorbeeld van het succes van goedkope tablets verwijst Page naar de Kindle Fire van Amazon die voor 199 dollar te koop is. Deze tablet is niet in Nederland te koop, maar doet het heel goed in het buitenland, vanwege de lage prijs.

Ook gaan er geruchten dat Google samen met  ASUS bezig is om een tablet te ontwikkelen en dat de prijsklasse rond de 200 dollar ligt, maar daar wilde Page nog niet op in gaan.

Wel liet Page weten dat ze verwachten dat de inkomsten van advertenties op Android toestellen flink zal toenemen. De inkomsten van advertenties op toestellen wordt in de toekomst ook zelfs hoger verwacht dan de advertenties via de computer. Google verdient nu alleen via de advertenties aan Android.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.