Google Drive start volgende week

Er gaan al een tijdje geruchten over een opslagdienst van Google, namelijk Google Drive. Maar er lijkt een eind te komen aan het lange wachten, dat meldt website The Next Web. Zij zouden documenten in hun bezit hebben met informatie over deze nieuwe dienst, volgens deze documenten gaat de opslagdienst van Google ergens halverwege volgende week van start. Verder verwacht men dat Google gelijk een api zal aanbieden, dit om ontwikkelaars de kans te geven de nieuwe dienst in hun applicaties te verwerken.

Drive zal op verschillende platforms gaan werken en zoals we gewend zijn van Google, zal er ook een mooie webinterface komen. Om te zorgen dat de dienst daadwerkelijk beschikbaar zal zijn op verschillende platformen komt er een Windows, Mac, Android en iOS applicatie. Op je desktop PC zal het waarschijnlijk net zo gaan werken als DropBox met een map die automatisch gesynchroniseerd wordt met je webopslag.

Extra ruimte bijkopen
Er zijn natuurlijk altijd mensen die aan de gratis 5GB niet voldoende hebben. Voor deze mensen zal er gewoon de mogelijkheid zijn om extra capaciteit bij te kopen, wat de prijs hiervan zal zijn is nog niet bekend maar aangezien Google voor veel van hun diensten dezelfde prijzen hanteert verwachten wij dat het hier niet anders zal zijn. Namelijk:

– 20 GB ($5.00 USD per jaar)
– 80 GB ($20.00 USD per jaar)
– 200 GB ($50.00 USD per jaar)
– 400 GB ($100.00 USD per jaar)
– 1 TB ($256.00 USD per jaar)
– 2 TB ($512.00 USD per jaar)
– 4 TB ($1,024.00 USD per jaar)
– 8 TB ($2,048.00 USD per jaar)
– 16 TB ($4,096.00 USD per jaar)

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.