Samsung Bevestigt Herintroductie ‘Refurbished’ Galaxy Note 7

Samsung-Galaxy-Note-7Morgen zal Samsung de Galaxy S8 en Galaxy S8+ officieel presenteren, maar vandaag hebben we interessant nieuws over een ander toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Samsung heeft namelijk aangegeven dat ze de Galaxy Note 7 opnieuw willen verkopen.

Samsung heeft vorig jaar de Galaxy Note 7 van de markt gehaald, nadat meerdere klachten binnenkwamen over ontploffende accu’s. Samsung heeft nog geprobeerd om het probleem op te lossen, maar dit was tevergeefs. Uiteindelijk heeft bijna iedereen hun Galaxy Note 7 teruggestuurd en hun aankoopbedrag teruggekregen.

Samsung heeft nu echter een enorme lading Galaxy Note 7-toestellen liggen en vraagt zich af wat ze ermee moeten doen. In een officieel persbericht laat de fabrikant weten dat er drie opties zijn. Zo zal een gedeelte van de toestellen worden ontmanteld, waarna de meeste onderdelen opnieuw worden gebruikt. Een andere gedeelte zal belanden in de shredder en wordt verkocht als oud-metaal.

De laatste optie is het meest interessant voor de consument. Zo zal een gedeelte van de phablets, nadat ze streng gecontroleerd zijn, opnieuw in de verkoop gaan. Dit is de meest milieuvriendelijke oplossing en ook het meest winstgevend. Toch neemt Samsung wel weer een groot risico, want mochten er weer indecenten voorkomen dan zal dit veel schade opleveren voor de merknaam.

Zouden jullie de Galaxy Note 7 weer willen kopen, of is het vertrouwen in de phablet weg?

via [connexieb2b]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.