Belgische Provider Proximus Maakt Dataverbruik Van Bepaalde Apps Gratis

ProximusProximus maakt het mogelijk om bepaalde apps te gebruiken buiten de databundel om. Hiervoor moeten de ontwikkelaars van de apps geld betalen, inplaats van de consument.

Verschillende bedrijven hebben al aangegeven mee te doen aan de mogelijkheid om het dataverbruik van een bepaalde app te sponsoren. Onder andere de supermarktketen Delhaize en banken BNP Paribas Fortis en ING doen mee aan het initiatief. Mensen hoeven dus niet bang te zijn dat tijdens het gebruik van deze apps data zal worden afgeschreven. In de My Apps Space-app van Proximus kun je de “gesponsorde” apps vinden in de categorie ‘Aanbiedingen’.

De Europese wet rondom netneutraliteit staat zero-rating toe. De Nederlandse wet verbiedt dit echter. Hierdoor zal een vergelijkbare aanbieding in Nederland waarschijnlijk voorlopig niet worden aangeboden. T-Mobile lanceerde vorig jaar wel Music Unlimited, waarbij bepaalde muziek-apps buiten de databundel vallen. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) eist echter dat de provider hiermee stopt.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.