“Google Gaat Chrome Voorzien Van Eigen Adblocker”

Google-ChromeVolgens The Wall Street Journal is Google van plan om een adblocker in de Chrome-browser te bouwen. Deze adblocker moet vervelende advertenties blokkeren.

Chrome is een populaire browser op zowel mobiele apparaten als op de desktop. Volgens The Wall Street Journal krijgt deze browser de komende weken een update met ingebouwde adblocker. Een adblocker is een tool waarmee advertenties op websites worden geblokkeerd. Deze adblocker zou standaard op ingeschakeld staan.

Google verdient voornamelijk met de verkoop van advertenties. Daarom is het inbouwen van een adblocker in Google’s eigen browser een opvallende stap. De adblocker zou echter alleen “slechte” advertenties blokkeren, waardoor hoogstwaarschijnlijk de advertenties van Google zelf niet worden geblokkeerd. Irritante reclames met geluid, pop-ups, paginavullende scrollovers of trage ads worden wel geblokkeerd.

Volgens de bronnen zou Google de adblocker de komende weken kunnen aankondigden, maar is het ook mogelijk dat Google besluit om de functie niet in te voeren. We moeten dus gewoon even afwachten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. hansz schreef:

    Ondanks dat ik begrijp dat reclame uitingen voor websites belangrijk kunnen zijn ben ik voor blokkering van bovenstaande “slechte” uitingen. Deze kunnen er zelfs toe leiden dat lezers een website gaan mijden, of juist zelf een adblocker gaan installeren. Vooral de ads die over te lezen teksten worden getoond over de halve pagina waardoor je verplicht bent om hem eerst weg te klikken. Bij mij heeft zoiets nog nooit geleid tot aankoop van een product, eerder het tegendeel. Het zou mij niet verbazen als het wegklikken van zo’n ad wordt gerekend als een respons, terwijl het doel van een dergelijke ad juist totaal wordt gemist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.