Profielinformatie WhatsApp Openbaar Toegankelijk Via Webversie

WhatsApp webversie PCVia de webversie van WhatsApp is het mogelijk om profielinformatie op te vragen van gebruikers die niet in je contactenlijst staan. Hierdoor kunnen onbekenden contactfoto’s, statusupdates en telefoonnummers bekijken.

Beveiligingsonderzoeker Loran Kloeze ontdekte dat er in WhatsApp Web een functie zit om profielinformatie van andere gebruikers mee op te vragen. WhatsApp Web controleert niet of de informatie van andere gebruikers ook in de contactenlijst staan van de persoon aan wie het account is gekoppeld. Hierdoor kan iedereen jouw WhatsApp-profiel bekijken.

Gelukkig is het zo dat de doorsnee gebruiker niet weet hoe ze informatie van andere gebruikers kunnen opvragen, maar kwaadaardigen met verstand van JavaScript kunnen wel vrij eenvoudig een database opbouwen met contactgegevens van duizenden gebruikers. Dit is handig als iemand reclame/spam wil versturen.

Toch gaat het volgens WhatsApp niet om een fout of lek, en kunnen gebruikers hun profiel verbergen via de privacyinstellingen. Dit kun je doen door in de WhatsApp-app in de rechterbovenhoek te klikken op de drie puntjes. Vervolgens klik je op “Instellingen” -> “Account” -> “Privacy“. Hier kun je per onderdeel aangeven wie welke gegevens mag zien. Bij de onderdelen waar je Iedereen” hebt geselecteerd is de informatie zichtbaar voor iedereen die niet in jouw contactpersonen voorkomt.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.