Providers Adverteren Met ‘BKR-omzeilende Smartphone’

Huawei P9 LiteSinds begin deze maand moet iedereen die een smartphone met een waarde van boven de 250 euro op afbetaling koopt verplicht een lening registreren bij het BKR in Tiel. Hier zit lang niet iedereen op te wachten en daarom maakt onder andere Telfort reclame voor een smartphone-abonnement zonder BKR-registratie.

Telecomproviders moeten voortaan eerst een inkomens- en lastentoets uitvoeren, voordat zij een krediet voor een mobiele telefoon kunnen verstrekken. Vooral jongere consumenten zitten hier niet op te wachten, omdat de verplichte BKR-registratie invloed heeft op de leencapaciteit. Hierdoor overwegen meer mensen een goedkopere smartphone te kopen.

Telfort heeft op de website AndroidPlanet.nl nu een advertentie geplaatst met de titel “Tip: 5 redenen om juist nu voor deze Huawei-smartphone te kiezen“. In deze advertentie spreekt Telfort over de Huawei P9 Lite. “Dit toestel is voordelig genoeg dat je geen kredietcheck krijgt, en dat hij geen invloed heeft op je maximale hypotheek.

In een mailing van Conrad wordt een soort gelijke reclame gemaakt voor een tweedehands iPhone. “Bang voor een BKR-registratie bij het afsluiten van uw nieuwe abonnement + toestel? Doe dan geen nieuw toestel en stap over op een refurbished model.

Het lijkt er op dat de nieuwe regelgeving zeker invloed zal hebben op de smartphonekeuze van de consument, maar officieel cijfers zijn er nog niet.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.