“Vanaf Volgend Jaar Mogelijk Om Smartphone In 5 Minuten Op Te Laden”

StoreDot FlashBatteryDe BBC meldt dat de Israëlische start-up StoreDot volgend jaar begint met de productie van smartphonebatterijen die binnen 5 minuten opgeladen zijn. De zogeheten FlashBattery zal de smartphoneindustrie enorm veranderen.

Volgens de baas van StoreDot worden er bepaalde materialen gebruikt die voor non-traditionele reacties zorgen, waardoor het razendsnelle opladen mogelijk is. De accu maakt gebruik van nano-materialen en een geheime organische stof. StoreDot laat weten dat de nieuwe technologie geen enkele nadelen heeft, maar sceptici denken daar anders over.

Zo schrijft tech-analyst Ben Wood “Risico’s nemen als het gaat om batterijen kan behoorlijk tegenvallen. Ik zou zeggen dat ervaring heeft geleerd dat je altijd sceptisch moet blijven.” Ook worden snel ladende accu’s doorgaans erg heet. Het is niet bekend hoe heet de FlashBattery wordt, maar als deze te heet wordt dan zal dit invloed hebben op de performance van de accu, of misschien wel het bijbehorende apparaat.

Momenteel is de FlashBattery van StoreDot ook nog een beetje aan de grote kant, wat niet zal werken met de ultra dunnen smartphones van tegenwoordig. StoreDot zal de accu dus eerst moeten doorontwikkelen voordat we de technologie in aankomende smartphones kunnen verwachten.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.