Je Smartphone In 30 Seconden Volledig Opladen

StoreDot-Flash-Battery-DemoDe processor, het geheugen, de camera, alles in een smartphone wordt als maar beter. Wat achterloopt op de rest is de accu duur van een smartphone en niks is vervelender dan een lege smartphone. StoreDot probeert hier een oplossing voor te vinden door een accu te ontwikkelen dat in 30 seconden volledig kan worden opgeladen.

In een video presenteert het Israëlisch bedrijf een bijna lege accu van een Galaxy S3 dat binnen 30 seconden volledig wordt opgeladen. Dit is mogelijk dankzij een nieuwe technologie met nanodots. Op dit moment zijn de prototype opladers echter nog veel te groot om in een smartphone te plaatsen, maar naar verwachting zullen de eerste smartphones in 2016 worden voorzien van deze technologie.

De komende jaren is het de bedoeling dat de oplader van de accu een stuk kleiner zal worden, want momenteel is de lader nog groter dan de Galaxy S3 dat wij in de bovenstaande video zien. De prijs van de oplader zal uiteindelijk ongeveer 30 dollar gaan kosten.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.