Essential Krijgt Investering Van 300 Miljoen Dollar

Essential-PhoneAndroid-oprichter Andy Rubin heeft een nieuw bedrijf opgericht die onder andere smartphones op de markt zal brengen. Het bedrijf heet Essential en introduceerde onlangs een randloze smartphone. De toekomst van Essential ziet er positief uit, aangezien het bedrijf in een investeringsronde onlangs 300 miljoen dollar heeft opgehaald.

Bloomberg schrijft op basis van informatie van een bedrijf dat mensen laat handelen in aandelen van niet-beursgenoteerde bedrijven, dat Essential momenteel een waarde heeft van 900 miljoen tot 1 miljard dollar. Binnenkort zal de eerste smartphone van de fabrikant op de markt verschijnen. Deze zogeheten Essential Phone beschikt onder andere over een Snapdragon 835-processor, 4GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte en zeer dunne randen rondom het scherm.

Essential ontving eerder al een investering van 30 miljoen van Playground en van een durfkapitaalfirma. Het Japanse telecombedrijf SoftBank zou eerder ook plannen hebben gehad om te investeren in Essential, maar besloot dit uiteindelijk toch niet te doen. SoftBank investeert namelijk ook in Apple en wilde daarom niet investeren in een potentiële concurrent.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.