BlackBerry Priv: de eerste Android smartphone van BlackBerry

BlackBerry_Priv-renderNa het succes van het Canadese BlackBerry in de beginperiode van de smartphones, is het hard bergafwaarts gegaan met de fabrikant. Het bedrijf leek niet langer mee te kunnen komen met producenten als Apple, Samsung en HTC. Tot 2015, toen BlackBerry haar eerste Android-toestel op de markt introduceerde. Deze BlackBerry Priv zou het begin moeten zijn van de wederopstanding van deze voorheen zo grote smartphonefabrikant! In dit artikel zoomen we in op dit toestel en de specificaties die het met zich meebrengt. Op het eerste oog lijkt het een stap in de goede richting te zijn, die BlackBerry kan helpen op de weg terug naar de top.

Specificaties van de BlackBerry Priv
De BlackBerry Priv heeft een scherm van 5,4 inch, waarmee het toestel qua formaat aansluit bij het gros van de hedendaagse smartphones. Het scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waarmee het toestel haar gebruikers scherpe beelden biedt. Aan boord van de BlackBerry Priv bevindt zich een Qualcomm Snapdragon 808-chip en 3GB aan RAM-geheugen. Hiermee biedt BlackBerry de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere apps open te hebben staan, zonder haperingen te ervaren tijdens het gebruik van de apps.

Opvallend aan dit model smartphone is het fysieke toetsenbord die BlackBerry haar Priv-model gegeven heeft. Veel andere smartphones die momenteel te koop zijn hebben geen qwertytoetsenbord meer. Ook het feit dat de BlackBerry Priv op Android werkt is een vernieuwing ten opzichte van de reeds ontwikkelde toestellen van deze Canadese fabrikant. Voorheen maakte BlackBerry altijd gebruik van haar eigen besturingssysteem.

Klassiek design met nieuw besturingssysteem
Doordat de BlackBerry Priv een fysiek toetsenbord heeft, doet het toestel veel mensen denken aan de mobiele telefoons die BlackBerry voorheen geproduceerd heeft. Door de kleine toetsen van dit toetsenbord kan de bediening van de BlackBerry Priv voor mensen met grotere vingers af en toe voor frustraties zorgen. Daarbij beschikt het gros van de andere mobiele telefoons op de smartphonemarkt over een digitaal toetsenbord op het scherm. Mocht u de aanschaf van de BlackBerry Priv overwegen, dan is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Het feit dat men bij de BlackBerry Priv voor het besturingssysteem Android gekozen heeft kan daarentegen een groot voordeel zijn. Android is algemeen bekend en wordt ook op de toestellen van Samsung en HTC gebruikt. Mensen die voorheen een toestel van deze merken hadden, zullen dus makkelijker kunnen overstappen naar de nieuwste BlackBerry. Standaard zit er 32GB aan opslag in dit toestel, waarvan u 24GB kunt gebruiken. Het overige deel wordt gebruikt voor Android en de standaardapps die bij Android worden meegeleverd.

Meer weten over de BlackBerry Priv?
Bent u benieuwd wat de ervaringen van anderen zijn met de BlackBerry Priv? Op deze website vindt u meer informatie over dit toestel. Daarbij kunt u hier specifieke vragen stellen over het toestel en de ervaringen die gebruikers met dit toestel hebben.

De BlackBerry Priv is los te koop, maar kunt u ook combineren met een mobiel abonnement.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.