Scherm OnePlus 5 Zit Ondersteboven

oneplus5-headerAfgelopen week hebben wij meerdere malen geschreven over het zogenoemde “jelly scrolling effect” op het scherm van de OnePlus 5. Er lijkt nu een reden te zijn gevonden voor dit probleem, het scherm zit namelijk ondersteboven.

In een eerdere post schreven wij dat verschillende OnePlus 5-gebruikers een raar effect te zien krijgen als ze door teksten en afbeeldingen scrollen. Opzich is dit geen groot probleem, maar sommige gebruiken vinden het erg irritant en uiteraard hoort het simpelweg niet. OnePlus liet in een eerdere reactie weten dat het geen bug was en dat het gewoon zo hoorde. Alles wijst er echter op dat dit niet klopt en dat het scherm waarschijnlijk ondersteboven zit.

Verschillende gebruikers begonnen te vermoeden dat het AMOLED-scherm ondersteboven op de OnePlus 5 zit. Als je een andere smartphone met AMOLED-scherm ondersteboven gebruikt krijg je namelijk hetzelfde effect te zien. Dat heeft te maken met de manier waarop AMOLED-panelen het beeld verversen.

Bovendien is er bewijs gevonden in de broncode van het toestel dat het scherm 180 graden gedraaid is. Het aansturingsprogramma moet alles dus 180 graden compenseren.

OnePlus3T-vs-OnePlus5

Ook hebben verschillende websites de OnePlus 5 uit elkaar gehaald, waaruit dezelfde conclusie kan worden getrokken. Waarschijnlijk heeft OnePlus het scherm omgedraaid om meer ruimte vrij te maken voor de dual-camera en andere componenten.

OnePlus heeft in een nieuwe reactie aangegeven te werken aan een oplossing, die via een software-update zal worden uitgerold.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.