“Luxe-merk Vertu Bijna Failliet”

vertu-smartphoneVertu is een bedrijf dat luxe smartphones op de markt brengt. Het gaat volgens de Britse krant The Telepgraph niet zo goed met het bedrijf en een faillissement ligt op de loer.

EQT kocht Vertu in 2012 van Nokia, waarna Vertu in 2015 werd doorverkocht aan een groep internationale investeerders. In 2013 lanceerde het bedrijf zijn eerste Android-smartphone met een prijskaartje van 7900 euro. Uit documenten blijkt nu echter dat Vertu Corporation Ltd, of VCL, niet langer in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Er liggen nu plannen op tafel voor een zogeheten pre-pack deal, waarbij de mogelijkheid van een doorstart al voor het faillissement wordt onderzocht. Vertu zou momenteel een tekort hebben van omgerekend 145 euro.

De Turkse eigenaar Vertu AK zou 19 miljoen pond hebben geboden om VCL schuldenvrij te krijgen en onderdelen van VCL onder te brengen in een nieuw bedrijf. Mocht de reorganisatie niet succesvol zijn dan zullen 200 medewerkers hun baan verliezen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.