Fairphone Stopt Ondersteuning Eerste Smartphone

FairphoneFairphone is gestopt met de ondersteuning voor de eerste smartphone van het Nederlandse bedrijf. Er zullen geen reserveonderdelen meer worden verkocht en de Fairphone 1 krijgt geen software-updates meer.

Eind 2013 lanceerde Fairphone haar eerste toestel. Fairphone maakt gebruik van zoveel mogelijk milieuvriendelijke grondstoffen en buit geen mensen uit in het productieproces. Dit idee sloeg aan op Kickstarter, waardoor duizenden mensen in 2013 een pre-order plaatsten voor de Fairphone 1.

Oprichter Bas van Abel schrijft in een blogpost: “Persoonlijk en professioneel was het een bitterzoete beslissing. De Fairphone 1 was ons kindje, het allereerste product dat we wereldwijd hebben vermarkt. We wilden het zo lang mogelijk laten slagen, voor onszelf en ook voor de pioniers die deze telefoon hebben gekocht en ons financieel steunden bij de start van ons bedrijf.

Maar na bijna 3,5 jaar is het punt bereikt dat het niet meer mogelijk is onze eerste telefoon te blijven ondersteunen. In de loop der tijd zijn de mogelijkheden om de Fairphone 1 te blijven ondersteunen gestaag afgenomen. We kunnen het geld beter besteden voor de toekomst van onze onderneming.

Het bedrijf heeft ondertussen de Fairphone 2 gelanceerd. Je kunt de Fairphone 2 hier bestellen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.