Google Schrapt Instant Search-functie

GoogleGoogle heeft aangegeven te stoppen met de functie Instant Search. Instant Search geeft automatisch zoekresultaten weer terwijl je een zoekopdracht intypt. De functie werd in 2010 geïntroduceerd, maar nu meer dan de helft van de zoekopdrachten op mobiele schermen plaatsvinden is de functie niet meer handig.

Met de Instant Search-functie kunnen gebruikers tijd besparen door zo snel mogelijk te zoeken. Ook hebben mensen minder tijd nodig om een zoekopdracht in te typen. Op mobiele schermen werkt de functie echter niet goed, omdat het laden van pagina’s vlak boven een toetsenbord niet de beste gebruikerservaring geeft. Volgens The Verge heeft Google daarom besloten om een punt te zetten achter Instant Search.

In een verklaring tegen de site Search Engine Land schrijft Google het volgende:

We lanceerden Google Instant in 2010 met als doel gebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de informatie die ze nodig hebben, terwijl ze nog op hun desktopapparaat aan het typen waren. Tegenwoordig vindt echter meer dan de helft van onze zoekopdrachten op mobiel plaats, met een heel andere manier van input geven, en andere interactie en limitaties van het scherm. Met dat in gedachten, hebben we besloten Google Instant te verwijderen en ons te focussen op manieren om Search sneller te maken en soepeler te laten werken op alle apparaten.

Vanaf nu zal Google enkel nog aanbevolen zoekopdrachten aanbieden op basis van een auto-complete functie. De verschillende zoekopties in het drop-down-menu worden niet meer in realtime gegenereerd. Ook is het al langer mogelijk om Instant Search handmatig uit te schakelen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.