“Kwaadaardige Advertentiesoftware Gevonden In Honderden Android-apps”

Android MalwareBeveiligingsonderzoekers van Lookout hebben honderden Android-apps in de Play Store aangetroffen die door advertentiesoftware gebruikt konden worden om smartphone-eigenaren te bespioneren. De apps zouden meer dan 100 miljoen keer gedownload zijn.

De apps met het advertentiepakket Igexin zijn inmiddels uit de Play Store verwijderd of vervangen met een versie zonder Igexin. Volgens de onderzoekers kon Igexin worden ingeschakeld om persoonlijke gegevens te verzamelen en om op afstand plugins te downloaden en uit te voeren.

De mogelijkheid om de gebruiker te bespioneren was niet in alle apps met Igexin-advertenties aanwezig. De ontwikkelaars van de apps hadden zelf waarschijnlijk geen idee dat Igexin was voorzien van kwaadaardige advertenties.

Welke apps allemaal gebruik maakten van Igexin is niet duidelijk, maar volgens Lookout was één van de spellen meer dan 50 miljoen keer gedownload. Ook zouden verschillende weer-, foto- en gezondheids-apps gebruik hebben gemaakt van Igexin.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.