Eerste Essential Phones Worden Nu Geleverd

essential-phoneNa een lange vertraging zijn de eerste Essential Phones nu de deur uit. Dit heeft het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin via Twitter laten weten. De smartphone is voorlopig alleen verkrijgbaar in Amerika.

In eerste instantie zou Essential de eerste toestellen al op 6 juni versturen, maar uiteindelijk heeft dit twee en halve maand vertraging opgelopen. Twee weken geleden ging de Essential Phone in massaproductie. Eerst zal alleen de zwarte uitvoering geleverd worden, zonder de 360 graden camera-module. De witte versie komt “binnenkort”.

De Essential Phone beschikt over een 5,7-inch scherm met een resolutie van 1.312 x 2.560 pixels, een Snapdragon 835-processor, 4GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een vingerafdrukscanner, een 13 megapixel dual-camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant en een USB C-aansluiting. Ook is er ondersteuning voor hardware-modules, waardoor het mogelijk is om een 360-graden camera aan de achterkant van de smartphone te klikken.

Andy Rubin heeft aangegeven dat Essential elk kwartaal een nieuwe accessoire wil presenteren. De eerstvolgende accessoire is een docking station.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.