Huawei Introduceert Kirin 970-chipset

Huawei Kirin 970-chipsetHuawei heeft dit weekend de opvolger van de HiSilicon Kirin 960 aangekondigd. De nieuwe chipset heet Kirin 970 en zal vermoedelijk worden gebruikt in de Huawei Mate 10.

De Mate en P-serie van de Chinese fabrikant Huawei maken gebruik van eigen chipsets, genaamd HiSilicon-chipsets. De huidige Huawei Mate 9 maakt gebruik van de krachtige HiSilicon Kirin 960-chipset. De Kirin 970-chipset zal naar verwachting worden gebruikt voor de Mate 10.

De Kirin 970 beschikt over 8 kernen en 12 grafische kernen en moet gaan concurreren met de krachtige Qualcomm Snapdragon 835 en de Samsung Exynos 9. Net als deze twee chipsets is de Kirin 970 gebaseerd op een 10-nanometer-procedé, waardoor de chipset kleiner, sneller en minder warm is.

Huawei Kirin 970-chipset specs

De Kirin 970 maakt gebruik van het big.LITTLE principe. Hierdoor zal één quad-core processor worden gebruikt voor de zware taken en één energiezuinige quad-core processor voor de lichtere taken. De chipset bestaat uit 5,5 miljard transistors op een oppervlakte van slechts één cm. Dat is maar liefst 2.5 miljard meer dan de Snapdragon 835-chipset.

Dankzij “kunstmatige intelligentie” is de Kirin 970 25 keer sneller en 50 procent efficiënter dan een reguliere chipset, aldus Huawei. Ook is ondersteuning voor LTE Cat. 2-netwerken aanwezig, waardoor downloadsnelheden tot 600 Mbps kunnen worden bereikt.

Huawei zal op 16 oktober de Mate 10 introduceren. Naar verwachting is dit de eerste smartphone met een Kirin 970-chipset.

via [AW]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.