Nokia-smartphones Krijgen Mogelijk Ontgrendelbare Bootloader

Nokia 8 blauw grijsHMD Global, het bedrijf verantwoordelijk voor de productie van Nokia-smartphones, heeft aangegeven dat het bedrijf overweegt om toekomstige toestellen te voorzien van een ontgrendelbare bootloader. Op de onlangs aangekondigde Nokia 8 is de bootloader niet ontgrendelbaar, waardoor het niet mogelijk is om een niet-officiële versie van Android te installeren.

De onlangs geïntroduceerde Nokia 8 draait op een vrij kale versie van Android, iets dat goed in de smaak valt bij Android-fans. Voor mensen die graag met hun Android-versie knutselen is echter slecht nieuws. De bootloader is namelijk niet te ontgrendelen “vanwege beveiligingsredenen”. Hierdoor is het niet mogelijk om een niet-officiële versie van Android te installeren, zonder gebruik te maken van beveiligingslekken.

Chief Product Manager Juho Sarvikas kreeg op Twitter echter veel kritiek van mensen die aangeven zelf te willen bepalen wat ze wel of niet op de Nokia 8 installeren. Sarvikas gaf in een reactie aan dat hij met de CTO van het bedrijf heeft afgesproken te kijken naar de mogelijkheden. Het is dus mogelijk dat er in de toekomst veranderingen in het beleid zullen plaatsvinden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.