Nederlandse Providers Gaan e-SIM Ondersteunen

SIM-Only-simkaartenEen aantal Nederlandse providers gaan e-SIM ondersteunen. Dankzij deze ondersteuning hoeven consumenten bij het wisselen van een abonnement niet te wisselen van SIM-kaart.

Zowel Vodafone als T-Mobile gaan in Nederland e-SIM ondersteunen. Een e-SIM is een chip in een smartphone met daarin een virtuele SIM-kaart. Dankzij deze chip hoef je niet meer fysiek van SIM-kaart te verwisselen. Een aantal Samsung-smartwatches, Apple-producten en de onlangs aangekondigde Pixel 2-smartphones zijn al uitgerust met een e-SIM. Helaas werkt de e-SIM-chip in de Pixel 2 en Pixel 2 XL alleen met Google’s eigen virtuele mobiele netwerk Project Fi.

e-SIM simkaarten

Tele2 zal dit najaar in verschillende landen beginnen met het ondersteunen van e-SIM. T-Mobile en Vodafone hebben ook aangegeven dat ondersteuning eraan komt, maar een datum hebben de telecomproviders niet gegeven.

Er zijn op dit moment nog maar weinig apparaten met een e-SIM-chip, dus telecomproviders zullen geen haast maken. De kans is echter vrij groot dat e-SIM in de toekomst de nieuwe standaard zal worden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.